Yksi Pelletti ry:n tärkeimmistä tehtävistä on edunvalvonta. Käytännön vastuu siitä kuuluu yhdistyksen hallitukselle, erityisesti edunvalvonnasta vastaavalle kiltatoimijalle.

Killa puheenjohtaja osallistuu yhdessä edunvalvontavastaavan kanssa säännöllisesti ympäristötekniikan koulutusohjelman kokouksiin, joissa päätetään esimerkiksi kurssien sisällöistö ja niiden luennoitsijoista. Pyrimme toimillamme ensisijaisesti avoimeen päätöksentekoon ja sujuvaan tiedonkulkuun.

Järjestämme yhteisiä orientaatio- ja virkistystapahtumia, joiden avulla pyritään kaventamaan väliä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Kilta järjestää esimerkiksi kiltiskahveja, kurssipalautetilaisuuksia ja koulutusohjelmapäiviä muutaman kerran vuodessa, missä pääsee kanssakäymiseen koulutusohjelman henkilökunnan kanssa. Monipuolisen läsnäolon avulla pyrimme varmistumaan siitä, että tavallisen opiskelijan näkökulma otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa.

Myös ylioppilaskuntamme LTKY valvoo opiskelijoidensa etuja. He ylläpitävät muun muassa mustaa ja harmaata listaa.

Killan edunvalvonnalla pyritään paitsi ennaltaehkäisemään ympäristötekniikan opiskelijoiden epäoikeudenmukaista kohtelua, myös takaamaan, että siitä pidetään huolta myös tulevaisuudessa. Mieltä askarruttavissa tilanteissa tulee olla yhteydessä suoraan killan edunvalvontavastaavan, puheenjohtajaan tai tarvittaessa kehen tahansa hallituksen jäseneen.

Leena Heikinmaa
skopo@pellettiry.fi
Edunvalvontavastaava 2022

Haluatko antaa palautetta?

Alla olevalla lomakkeella voit kertoa huolesi edunvalvontaan liittyen. Viestisi kulkeutuu suoraan edunvalvojallemme, halutessasi täysin anonyymisti.  Voit kuitenkin jättää sähköpostisi, jos haluat, että sinuun otetaan yhteyttä asiaan liittyen.